Dekoráció karácsony után

A karácsonyi után kicsit szomorúan szedegetjük le az ünnepi dekorációt, amely csillogásával, fényeivel beragyogta az otthonunkat és azon törjük a fejünket hogyan csempészhetünk a helyére valami mást, ami az évszakhoz is illik és kellemesebbé teszi a hangulatot a szürke, borongós januárban.

Használjuk a természet kincseit

A természet kincsei egész évben a rendelkezésünkre állnak. Gallyak, tobozok, gesztenyék, bogyók, moha, dió és más különféle termések. Az erdei sétáinkról ne térjünk vissza üres kézzel. A kincsek a földön hevernek, csak össze kell őket szedni. A gyümölcsöskosár is remek dekoráció, még akkor is, ha csak almát és narancsot is teszünk bele.

A karácsonyi dekorációból minden olyan maradhat, ami nem kapcsolódik közvetlenül a karácsonyhoz, mint például a hóember, hópehely, szánkó, korcsolya. A gyertyák, mécsesek és a puha takarók is szolgálhatják továbbra is a feladatukat, kellemesen melegítik testünket, lelkünket és romantikus hangulatot biztosítanak. A gömbök, télapók és angyalkák pedig a csillogó girlandokkal együtt a dobozuk biztonságában várhatják a következő karácsonyt.

Bátran használjuk a fehéret

A piros és arany kiegészítők helyét átveheti a fehér, amivel egyszerűen mégis látványosan dekorálhatunk és hó híján is téli hangulatot teremthetünk. Egy kis csillogást is belecsempészve még csodásabb lehet: égősorok, hógömbök, hóemberek és hópelyhek és persze a nélkülözhetetlen mécsesek, gyertyák, amelyek segítségével kellemes hangulatúak lesznek a téli esték. Egy tálnyi hófehérre festett toboz is üde színfoltja lehet a nappalinak, de akár natúr színben is megállja a helyét. Használjuk, ahogyan nekünk jobban tetszik.

Kevés költséggel nagy változásokat érhetünk el az évszakhoz illő színű és mintájú díszpárnákkal vagy takarókkal is. A kötött anyagok, puhák és melegséget sugároznak, amelyek tökéletes darabjai lehetnek a téli dekorációnknak és még lakberendező sem kell hozzá.

Dekoráció saját kezűleg

Saját kezűleg is készíthetünk dekort. Például formás kicsi befőttesüvegekből remek mécsestartó lehet, fehérre festve és kristálycukorba forgatva csillogóvá is tehetjük. A tobozokat már említettük, hogy milyen remekül mutatnak egy tálban, de fel is akaszthatjuk vagy felfűzhetjük őket, mindenhol jól fognak mutatni. Egy tálba is tehetünk a tobozok mellé gesztenyét és színes bogyókat vagy kisebb formás ágakat is.