Lehetséges rend a gyerekszobában?

Talán a gyerekeink birodalmában a legnehezebb a rendet fenntartani, de a tárolás tudatos tervezésével nagy előnyre tehetünk szert.  A gyerekbirodalom berendezése során fontos szempont a tárolási magasság, mert jó, ha a kis lakó egy idő után önállóan is el tud pakolni. Ha ez nem is mindig működik majd könnyedén, legalább a kifogás hogy nem érem el, nem lesz releváns.

Legyen helye mindennek

Jó, ha mindennek megvan a helye. Kihúzható ládák, kosarak, színes dobozok, tágas polcok teszik igazán könnyűvé a rendrakást. A nyitott polcokon nem kell, hogy mérnöki pontossággal kerüljenek egymás mellé a dolgok, de ha zavaró a káosz színes függönyökkel fedhetjük el.

Az építőkockák, kisautók és az apróbb játékok számára kerekeken guruló műanyag ládák felelnek meg a leginkább. Érdemes különböző színekben beszerezni és egy adott színhez társítani egy adott játéktípust így a gyerek is hamar megjegyzi. vagy akár átlátszókat is választhatunk.  A plüss állatok számára a legpraktikusabb megoldás a plüss tároló babzsák, amely több méretben is kapható és tele pocakkal kényelmes babzsákfotellé válik, amelynek ölelésében a gyerkőc olvashat, pihenhet. Megoldás még a plüss állatok számára a rácsos tároló. Így a gyermek saját állatkert büszke tulajdonosa lehet.

Az ágy alatti helyet is használjuk ki

Az ágy alatti helyet is érdemes kihasználni. Asztalossal készítethetünk egyedi pontosan az ágy alá illeszkedő tárolót vagy pénztárca kímélőbb megoldás a lakberendezési üzletekben kapható téglalap alakú cipzáras tároló. Bárminek helye lehet itt amit nem szükséges minden nap, például a használaton kívüli játékok amelyeket még nem szeretnénk elajándékozni. A vendégmatrac is helyet kaphat az ágy alatt.

Hasznosak a zsebes tárolók is, amelyek helyt kaphatnak a falon, az ajtó hátulján vagy az ágy szélén biztosítva a kis tulajdonost, hogy a kedvenc alvókája biztosan mindig kéznél legyen.

Összehúzható játszószőnyeg

A legóknak tökéletes és praktikus helye van az összehúzható játszószőnyeg pocakjában, ami ráadásul extra gyors rendrakást tesz lehetővé. Csak összehúzzuk, és már mehet is helyére. Nagy előnye, hogy könnyen magunkkal vihetjük a nagymamához is.

Másik megoldás a legók számára a legó asztal, amelyre legó alapot ragasztunk. Itt lehet bármikor folytatni a munkát és elrakni sem kell. Az oldalán elhelyezett kis vödrökben lehet tárolni az újabb adag kockákat.

A többszáz darabos puzzle is több nekifutásra készül csak el és  amunka szünetében kényelmesen elfér az ágy alatti kerekes tárolón.

A gyerekszoba több pontján helyezhetünk el akasztókat, ezek szinte nélkülözhetetlenek. Ruháknak, textil zsákoknak, amikben apróbb játékok kaphatnak helyet. Az akasztók legyenek színesek, ötletesek, és fontos, hogy biztonságosak legyenek. Refereciáim között további lakberendezés ötletek találhatók a gyerekszobába.