Home staging tippek

A home staging segítségével az eladásra szánt otthonodat vonzóbbá teheted a potenciális vásárlók számára. A feladat a lakást a legjobb formába hozni, lehetőleg komolyabb költség nélkül.
Az első benyomás itt is nagyon fontos. Egy másik emberrel való első találkozás során pillanatok alatt kialakul róla egy kép bennünk és eldöntjük róla, kellemesnek találjuk-e a társaságát vagy inkább ellenszenvesnek. Hasonlóan működik ez, amikor egy lakásba belépünk. Vásárlói szándékkal szétnézve szinte rögtön el tudjuk dönteni szívesen élnénk-e benne vagy nem. Nyilván belemélyedünk a részletekbe, de home staging lehet a megoldása annak, hogy a sok-sok eladó lakás közül kiragyogjunk a mienkkel. Minél több potenciális vevő számára tudunk láthatóvá válni az ingatlanpiacon annál nagyobb az esélye, hogy rövid időn belül és nem utolsó sorban jó áron tudjuk értékesíteni az ingatlanunkat.

A home staing lerövidíti az eladási időt és maximalizálja az eladási árat

A gyakorlatban minél több ideig van, egy ingatlan a piacon annál lejjebb csúszik az ára. Ennek részben az aza oka, ha nincsen semmi gond az ingatlannal a vásárlói réteg mégis azt hiheti, hiszen rágóra a piacon van mégsem kel el. A másik ok pedig, hogy az eladó megpróbál szabadulni tőle, ezért lejjebb viszi az árat.

A Real Estate Staging Assocation felmérése szerint az eladásra felkészített lakások átlagosan 72 százalékkal rövidebb ideig keresnek új tulajdonost, mint a többi eladó ingatlan. Azzal, hogy felkészítjük a lakásunkat az eladásra megnöveljük az esélyt a gyors sikerre az eladásban.

Tedd vonzóvá a lakásodat az érdeklődők számára

Amikor az autókereskedésbe bevisznek egy autót a kereskedő patyolat tisztává varázsolja és felfrissíti rajta a fényezést. A vevők bármiről is legyen szó a pénzügyi lehetőségeiken belül legkedvezőbb keresik, megoldásra váró problémák nélkül. Talán te már megszoktad a rosszul záródó, kissé lógó szekrényajtót vagy hiányzó fogantyú sem hiányzik a számodra, mert a fiókot nélküle is kihúzod ügyesen, de a vevő számára ez jelentősen csökkenti a lakás vonzerejét, pedig nem nagy befektetéssel megoldható problémák. Ugyanez vonatkozik a hiányzó parketta szegélyre vagy a kicsit koszos falra. Nem lehet jó benyomást kelteni velük. A vevőjelölt megjegyzi és valószínűleg udvariasságból nem hozza majd szóba, de a döntésében befolyásolja majd. Ha te a vevő helyében lennél bizonyára te is keresnéd az alku lehetőségét.

A vevő majd a saját képére formálja a lakást?

Az eladók túlnyomó része felad egy hirdetést és várja a vevőt. Gondolván, akinek tetszik, majd hamar elviszi. Aki elad abból nagyon gyorsan vevő lesz, de már más nézőpontból tekint az egészre, mert inkább olyan lakást keres, ami megfelelő, ahogy van, van és nincs kedve bajlódni a felújítással. Nagyon jó állapotú lakást szeretne venni és hajlandó megfizetni az árát is, mert nem kell fáradozni és bosszankodnia a felújítás nehézségei miatt.

Home staging tippek

A hibák javítása az első fontos lépés a legjobb ár eléréséhez. Az otthonod kinézetét a lehető legvonzóbbá kell tenned. A nagyon használt bútor rossz benyomást kelt, ha van rá lehetőséged cseréld le trendi darabokra. Az átlagos vevőnek hiányzok a lakberendezői vénája és nem látja meg a térben rejlő lehetőséget, ellenben ha készen elé teszed a vonzó megjelenést abba bele fog szeretni.

Ha elkészültél a ragyogó megjelenéssel, akkor következhet a fotózás. Az eddig befektetett munkát nem szabad tönkretenni vacak felvételekkel. A legjobb, ha profi fotósra bízod a feladatot, aki kiváló minőségű képeket készít.

A home staging lényege, hogy az érdeklődők számára a lehető legvonzóbbá tegyük a lakásodat, hogy minél előbb vevővé válhassanak. A vonzó külsejű lakásba a nézelődők sokkal hamarabb bele fognak szeretni és szívesen tesznek ajánlatot ami mivel tudják, hogy másoknak is tetszik sokkal kedvezőbb lesz.

A home staging segít megláttatni a lehetőséget a vevővel

Ha most végig mennénk egy 10 emeletes ház egyforma méretű és elrendezésű lakásain teljesen különböző otthonokat találnánk. A tulajdonosok, amikor beköltöztek a saját személyükre formálták. A mikor a leendő vásárló elmegy lakásokat nézni a lehetőséget szeretné látni, hogy a következő években a családja számára megfelelő lesz-e. Egy lakás eladásra való felkészítése segít a vevő számára elképzelni milyen lenne ott élni a családjával. A cél, hogy a dekoráció minél inkább megfeleljen az átlag ízlésének.

A tapasztalatok szerint a home staging árak elég alacsonyak ahhoz, hogy remek befektetés legyen. A segítségével 8-10%-kal magasabb eladási ár érhető el és nem utolsó sorban ezek az ingatlanok jelentősen hamarabb kelnek el, mint a felkészítés nélküli társaik. Ennek az eredménynek az eléréséhez a lakás értékének az 1-3százalékát érdemes befektetni. Egy 50milliós ingatlan tekintetében ez 500e-1,5 millió közötti összeg beinvesztálásával a befektetés minimum megháromszorozható. Ez extra idő és extra pénz befektetéssel jár, de biztos, hogy busásan megtérül.