Mi alapján válasszunk kerti bútort?

A nyár sajnos csak részben, de a pihenésről is kell, hogy szóljon. Ez nem csak a nyaralás idejét jelenti. A kertünket is a pihenés szigetévé varázsolhatjuk néhány szép és kényelmes kültéri bútordarabbal. Ehhez széles választékot találunk a tetszetős kerti bútorokból, ami nem teszi könnyűvé a választást. Sokféle alapanyagból készülhetnek és hogy melyik a számunkra a legmegfelelőbb a felhasználási cél határozza meg.

Ami az egyik fő szempont az a kényelem:

A kerti bútor akkor számít kényelmesnek, ha több órai használat után is jól érezzük magunkat benne. A jó kerti szék nemcsak a hátnak, de a lábnak is megfelelő támasztást kell, hogy biztosítson. A kerti bútor magassága is fontos szempont, mert csak a megfelelő méret fogja tudni a legkényelmesebb alátámasztást biztosítani a test számára. Nyilván nem mindegy kik fogják használni napi szinten akár. A szék karfa magassága akkora legyen, hogy az alkarunk megpihenhessen rajta. Ne sajnáljuk az időt a kipróbálásra vagy olvassunk utána a tapasztalatoknak vásárlás előtt, mert csak így biztosíthatjuk a hosszútávú kényelmünket.

A kiválasztott bútor töltse be a funkcióját:

Tűzzük ki a célt, mi az pontosan, ami miatt kerti bútort vásárolunk. Van-e elegendő hely ahhoz, hogy mindig szem előtt és kéznél legyenek, vagy csak akkor vesszük elő, ha használjuk. A rakásolható vagy összecsukható bútorok a legpraktikusabbak, mert kicsi helyen elférnek és könnyű velük bánni. Arra is figyeljünk, hogy a székek betolhatók legyenek az asztal alá, ezzel több helyet biztosítva amikor használaton kívül vannak.

Karbantartás, tisztítás

A legideálisabb a karbantartást nem igazán igénylő bútor. A nyár a pihenésé kell, hogy legyen elsősorban és bizonyára nem szeretne ön sem még a kerti bútor ápolásával is időt tölteni.  Emiatt érdemes átgondolni a vásárláskor milyen anyagból készültet válasszunk. Nagy különbségek lehetnek az anyagok karbantartás igényei között.

Műfa kerti bútor

A mesterséges fa nem igényel karbantartást, ellenáll az időjárás viszontagságainak és egész évben a szabad ég alatt maradhat, károsodás nélkül. Az anyaga UV védelemmel van ellátva, erős szerkezetű és esztétikus. Amellett, hogy kiválóan betölti a funkcióját, mutatós és tartós is egyben. A tisztításához szappan és víz tökéletesen elegendő.

Kerti bútor alumíniumból

Az alumínium kerti bútor nem igényel karbantartást, ellenálló az időjárással szemben és nem károsodik, ha egész évben a szabad ég alatt van. A gyártás során védőbevonatot kap, amely megóvja a karcolásoktól és a foltoktól. Nagy előnyük még, hogy rendkívül könnyűek, emiatt egyszerűen mozgathatók. A tisztításuk is egyszerű, elegendő hozzá szappanos víz.

Kerti bútor keményfából

A keményfa bútorokra robusztusság a jellemző. Ha figyelünk a környezetvédelemre ellenőrizzük, hogy a vásárolt bútor rendelkezik-e tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy felelősségtudatos erdőgazdálkodásból származó fából készültek. A keményfa bútor élettartamát olajos kezeléssel növelhetjük.

Kerti bútor műanyagból

A műanyagból készült kerti bútor a legelterjedtebb, amit elsősorban alacsony ára indokol. Emellett nem kell választanunk a kényelem és a minőség között, mert mindkettőt megkaphatjuk egy csomagban, ha műanyag kerti bútor mellett tesszük le a voksunkat. Anyaga UV védelemmel ellátott polipropilén. Egy nagyon erős műanyag, amely sok éven át tartja a színét, anélkül, hogy foltosodna. A tisztítása egyszerű, elegendő hozzá langyos szappanos víz.

Bármelyik típust is választjuk széles szín és méret választékban találunk hozzájuk székpárnákat, illetve szivacsokat, növelve a kényelmet és az esztétikai élményt egyaránt.