Fürdőszoba új köntösben

Fiatal, két gyermekes házaspár keresett meg, és a fürdőszobájuk felújításához kérték a segítségemet.

Kétszintes családi ház földszinti fürdőszobájáról volt szó, mely kifejezetten szülői fürdőként funkcionált.

A tervezés során igyekeztünk az eredeti vízkiállásokhoz igazodni, így a dupla mosdó helyén nem változtattunk. A megrendelő kérésére a sarokkádat nagy zuhanyzóra cseréltük, valamint kiiktattuk a sosem használt bidét.

A nagyon modern Ravak Formy02 ráültethető mosdók alá letisztult vonalvezetésű lebegő szekrény került mély fiókokkal, alatta pedig kavicságyat építettünk ki dekorációs céllal. Ezekre merőlegesen és a mosdószekrény alá befuttatva épült egy felnyitható szennyestároló, mely ülőalkalmatosságként is szolgálja a lakók kényelmét. A mosdók feletti tükrös szekrény elnyeli az összes fürdőszobai kozmetikumot.

A régi sarokkád helyére egy 90X120 cm-es zuhanykabin került. A kiiktatott bidé helyén pedig a Geberit tartály mélységében épített falfülkékkel dekoráltuk a falat.

Csempék közül a Tubadzin Biloba termékcsaládra esett az ügyfelek választása.

A mosdó és WC falán a sötétbarna csempét a gyártó mintás listellojával dobtuk fel. A másik két falon a bézs csempe jelenik meg, a mintás dekorcsempét pedig az ülőalkalmatosság kiemelésére használtuk.

A gipszkarton álmennyezetben beépíthető spotlámpák gondoskodnak elegendő fényről. Az álmennyezet két szélébe rejtett ledszalag pedig tökéletesen visszafogott fényt ad, ha mégis éjszaka kell kimenni a fürdőbe. A központi világításon túl design fények teszik meghittebbé a teret. Ilyenek a falfülkékbe épített bútorspotok, a mosdószekrény felett lógó Swarowski kristályos függeszték, valamint a tükrös és a lebegő szekrény alján végigfutó ledszalag – ez utóbbi a kavicságyat világítja meg.

Mindezekre a fényekre a világítási tervet úgy készítettük el, hogy a különböző funkciójú fényforrások külön-külön kapcsolhatók legyenek.

A végeredmény egy hangulatos, meleg, otthonos, minden igényt kielégítő fürdőszoba, melyben a funkció praktikummal társul, és nem utolsó sorban egy újabb elégedett ügyfél.

© 2020 Harmónia Lakberendezés – Varsányi Valentina | Adatkezelési tájékoztató | Jogi nyilatkozat | Created by Your Perfect Design