Ifjúsági szobák- személyre szabva I.

Kedvenc feladataim közé tartozik az ifjúsági szobák, gyerekszobák tervezése. Azon túl, hogy az egyik leghálásabb feladat, lakberendező szemmel eléggé összetett is. Egy gyerekszoba tervezésekor már évekkel előre kell gondolkodni, hogy babaszobából könnyen gyerekszobává majd ifjúsági szobává alakulhasson.
Egy testvérpár szülei kerestek meg 11 éves kislányuk és 12 éves fiuk szobájának felújításával.
Az ifjú hölgynek konkrét elképzelései voltak a színeket illetően. Mivel tapétát nem szeretett volna, így maradt a dekorációs falfestés, a türkízzöld több árnyalatával. A szobában minden bútor hófehér, a fal türkíz színét a csodaszép, vidám virágmintás függönyökön, és díszpárnákon, ágytakarón hoztuk vissza.
Minden bútort egyedileg terveztünk meg, teljesen személyre szabva. A szobában a gardróbszekrényen és komódon kívül az ágy alatti nagy fiók, és az ágy melletti felnyitható tároló is segíti a csajos holmik tárolását. Az íróasztal követi a tört falak vonalát, hozzá tartozik egy fiókos tároló és nyitott polcos rész is.
A nagylány külön kívánsága volt a világítós sminktükör, melyet végül szintén az ügyes kezű asztalos készített el.
A szobában a fényt különböző fényforrások biztosítják, melyek funkciótól függően külön kapcsolhatók. Az álmennyezetbe beépített spotlámpák elegendő fényt adnak a mindennapos tevékenységeknek, a rejtett ledszalag pedig visszafogott fényt biztosít, ha például éjjel kell kimenni a mosdóba. Dekorációs fényként a fali szekrények aljába épített bútorspotok szolgálnak. Az ágy felett elhelyezett két Nowodvorski Narwik falikart nem csak különleges formája miatt szeretjük, funkcióját tekintve tökéletes az esti olvasáshoz.

Mikor a felújítással elkészültek és minden bútor a helyére került, ifjú megrendelőm körbe videózta a szobáját, és a videót elküldte nekem. Sosem fogom elfelejteni az örömöt az arcán!

© 2021 Harmónia Lakberendezés – Varsányi Valentina | Adatkezelési tájékoztató | Jogi nyilatkozat | Készítette: Your Perfect Design