Ünnepi lakásbelsők

Advent az év azon időszaka, ami alatt felkészülünk a szeretet ünnepére, a Karácsonyra. Ne csak az ajándékok utáni „futkosással” teljen ez az időszak, készítsük fel lelkünket is az év legszebb ünnepére! Szebbé, meghittebbé és emlékezetesebbé tehetjük ezt a néhány hetet azzal, ha már időben ünneplőbe öltöztetjük a környezetünket, lakásunkat is.

Adventi kopogtató saját kezűleg

A díszítést kezdhetjük rögtön a bejárati ajtónál egy saját készítésű koszorúval, melynek stílusa harmonizáljon a lakásbelső stílusával. Karácsonyi ajtódíszt tehetünk belső ajtókra, például a gyerekszoba ajtajára is, ide nyugodtan választhatunk vidám, színes motívumokat, amelyek tükrözik a gyerekbirodalom kis tulajdonosának személyiségét.

Az Advent és a Karácsony elmaradhatatlan kelléke az adventi koszorú, mely készülhet szalmakoszorúból, hungarocell-, vagy műfenyő alapból, díszíthetjük szalagokkal, termésekkel, gömbökkel, a lényeg, hogy színvilága és stílusa illeszkedjen az adott térhez. Klasszikus stílushoz használjunk inkább természetes anyagokat és natúr színeket, a letisztult formákat hirdető minimál stílushoz az egyszerű, mindössze egy vagy két színből összeállított koszorú a legjobb választás.

Mécsesek, gyertyák, fényfüzérek

Hideg, téli esték szívet, lelket melengető kellékei a mécsesek és gyertyák. Helyezhetjük őket lapos tálra, vagy gömbölyű üvegvázába, tehetünk köréjük dekorhomokot, dekorkavicsot, vagy néhány borostyánágat. Nagyobb tömbgyertyákat egyszerűen dekorálhatunk egy ünnepi szalaggal átkötve.

Az ablakokba kerülhetnek fényfüzérek, a boltokban a választék néha már zavarba ejtően nagy, az egyszínűtől a színesig, a csillagtól a rénszarvasig minden megtalálható. Éppen ezért vigyázzunk, hogy ne menjünk el a giccs irányába, válasszunk inkább egyszínű ablakdekorációt, és azzal sem kell feltétlenül minden egyes ablakot feldíszíteni. A fényfüzérekre és a többi dekorációra is érvényes a mondás: a kevesebb sokszor több.

Lakásuk díszítéséhez és az adventi dekorációk, koszorúk készítéséhez kellemes időtöltést és meghitt, békés Ünnepeket kívánok minden kedves Olvasónak!

Varsányi Valentina

Lakberendező

06-20-25-22-711