74 m²-es lakás home stagingje

A home staging röviden az ingatlanok eladásra/kiadásra való felkészítését jelenti. Nem azonos a lakberendezéssel, de nagyon hasonlatos és legalább annyira izgalmas. Másképp kell a tereket kialakítani, berendezni, fotózni.

Sokan azt gondolják, hogy ez felesleges pénz- és időpazarlás, és a lakás majd elkel üres állapotban is! Pedig a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a home staging szemlélettel berendezett és így piacra dobott ingatlanok hamarabb és magasabb áron kerülnek értékesítésre.

A tulajdonos befektetési céllal vásárolta ezt a 74 m2-es ingatlant, amelyre a home staginget kérte Győr belvárosához közel. Az első találkozó alkalmával a lakás még az eredeti állapotában volt, és sok-sok kicsi, keszekusza helyiség, funkciótlan terek, régi burkolatok jellemezték.

Először az alaprajzi variációkkal kezdtünk. Kerestük a megfelelő elrendezést, kialakítást, hogy a régi, nagy belmagasságú polgári lakást végül szemet gyönyörködtető, elegáns otthonná formáljuk.

Az átalakítási munkálatokkal párhuzamosan a megrendelővel folyamatosan jártuk az üzleteket, és szereztük be a szükséges kisbútorokat, kiegészítőket.

A home staging és a lakberendezés között az egyik lényegi különbség, hogy míg az utóbbi során teljesen személyre szabunk mindent, úgy a home staging esetében nem 100%-osan bútorozunk. A tereket úgy kell felkészíteni, és megmutatni, hogy minden funkció érthető legyen, és az ingatlanba bármelyik potenciális vásárló bele tudja képzelni magát.

A lakásfelkészítés során nem csupán berendezzük a teret, hanem be is fotóztatjuk profi fotóssal és a hirdetés megírásában is segédkezünk.

Az ingatlanban végül egy tágas előszoba, amerikai konyhás nappali, tágas hálószoba, egy kisebb szoba és jól funkcionáló fürdő lett kialakítva. Stílusában finoman, ízlésesen keverednek modern és klasszikus elemek, így eladásnál több célcsoport is szóba jöhet. Otthon lehet fiatalabb vagy idősebb házaspároknak, de tökéletesen kiszolgál akár 4 fős családokat is. De most már beszéljenek a képek!

© 2020 Harmónia Lakberendezés – Varsányi Valentina | Adatkezelési tájékoztató | Jogi nyilatkozat | Created by Your Perfect Design