Egy konferenciaterem újjászületése

Mindig különleges feladat, ha nem lakást vagy házat kell berendezni, hanem üzlethelyiséget, irodát vagy konferenciatermet.

Egy autóipari vállalat megbízásából a cég központi tárgyalóját kellett megterveznem, majd a felsővezetéssel és a kivitelezőkkel karöltve levezényelni a felújítást.

Számomra nem csak a tervezés volt izgalmas feladat, hanem a kivitelezés levezénylésében való aktív részvétel is.

Desingban és anyaghasználatban a cég szürke-fekete logójából indultunk ki. Azonban csupán e két szín használatával meglehetősen, rideg, komor és nyomasztó lett volna az összhatás. Így választottunk melegebb színvilágú padlóburkolatot, valamint a bútorokon is behoztuk a meleg, dióbarna színt.

A terem közepére 6 db – egyenként 200X100 cm-es – tárgyalóasztal került, összetolva mintegy hatalmas összefüggő asztalfelületet képeznek, amelyet kényelmesen körbeül minimum 16 fő.

Az asztalokhoz szükséges dugaljakat és egyéb csatlakozókat az asztallapba süllyesztette a bútoripari szakember. Ezeknek a kábeleit azonban láthatatlanná kellett tennünk, amit úgy oldottunk meg, hogy a kábelekkel az asztalsor közepe alatt, a padlón álltunk ki. Ide épült egy kis szekrényke, mely elnyeli az összes vezetéket, sőt még néhány elektronikai eszközt is, miközben úgy néz ki, mintha az asztal tartószerkezete lenne. Felső részébe egy besüllyesztett virágszigetet alakítottunk ki, így az asztalközép mindig zöld növényekkel díszített.

A mennyezeten végigfuó gipszkarton sávban beépített spotlámpák szolgáltatják a fényt. Ugyanennek a sávnak az oldalán helyezték el a szellőzőrendszer kivezetésének rácsait, valamint a klímaberendezés befújó egységét is. Ugyanide függesztették fel a projektort, amely előírás volt a megrendelő részéről.

A főfalon kapott helyet a vetítővászon, mely köré design gipszkarton sávok épültek. Ezek felső része teljesen elrejti a felhúzott állapotban lévő vetítővásznat. A vászon alá lebegő szekrénykéket helyeztünk el, melyekben a vendégek kényelmét szolgáló poharakat, tányérokat, ropogtatnivalókat tárolhatják.

Ugyanilyen szekrénysor épült a konferenciaterem másik végében is a tv készülék alá. Mindkét szekrény alatt dekorációs kavicságy fut.

A tv melletti sarokban még maradt hely egy kis lerakó asztalnak és 3 BOB fotelnek, közvetlenebb beszélgetésekhez.

A központi világításokon túl design fények kiépítésére is nyitott volt a megrendelő. Így kerültek ledszalag világítások, illetve falikarok is az enteriőrbe.

A visszajelzésekből tudom, hogy a végeredménnyel mindenki nagyon elégedett volt, beleértve az angol managementet is. Nekem pedig az ilyen visszajelzés a munkám jutalma.

© 2020 Harmónia Lakberendezés – Varsányi Valentina | Adatkezelési tájékoztató | Jogi nyilatkozat | Created by Your Perfect Design